Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

BATIK PILLOWS


Koska tässä muuttoa ennen ei ole juurikaan muuta tekemistä, niin päätin värjätä tyynyjä! Eli siis toisin sanoen, kun pitäisi pakata ja siivota niin jotenkin sitä päätyy tekemään jotain ihan muuta. Olin jonkun aikaa suunnitellut pellavatyynypäällisten liukuvärjäämistä, ja nyt sain vihdoinkin hommattua välineet projektiin. Kokeilin kahteen pienempään tyynyyn liukuvärin lisäksi batiikkitekniikkaa, ja isompaan tyynyyn vain liukuväriä.


Olen viime keväänä viimeksi liukuvärjäillyt takkia ja lamppurimpsuja, joten ihan ekaa kertaa en ollut liikenteessä. Mutta solmuvärjäystä en ole aiemmin kokeillut, joten en tiennyt että millainen lopputuloksesta tulee. Mutta koska mielessä ei ollut mitään tiettyä, niin lähdin vain kokeilemaan ja katsomaan mitä siitä syntyy. Mielestäni tyynyt onnistuivat tosi kivasti, vaikka yritin jättää tyynyistä osan valkoisiksi. Pesukoneessa sitten vitivalkoiset kohdat saivat harmaan säväyksen, mutta eipä se nyt oikeastaan haittaa


Isoon tyynyyn jäi hauska yksityiskohta: valkoinen vetoketju ei imenyt väriä itseensä. Nyt vaan mietin että mitä muuta voisin värjätä kun en kehtaisi heittää värivettä vielä poiskaan! Kaikki vaatteet on kuitenkin jo pakattu ja myöhemmin voisi harmittaa jos kaikki lakanat olisi liukuvärjättyjä päähänpiston tuloksena heh.


Kuvailin myös välivaiheita, ja voisin pistää tänne ohjetta jos kiinnostuneita löytyy?

Seuraa blogia:
Facebookissa
Bloglovinissa
Blogilistalla

37 kommenttia

  1. Joo kyllä kiitos ohjetta! :) Kivan näköisiä tyynyjä. Mulla taas on ollut suunnitelmissa tehdä kloorivärjäys liukuvärityyppisesti mun farkkutakin selkämykseen kun siinä on jotain vanhoja rumia kangasväripiirusteluja jotka haluisin veke :D En oo vaan saanut aikaiseks, ehkä nyt kevään aikana sitten niin pääsis takki käyttöön.

    http://hannamariahh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjetta tulee siis! :) Kannattaa vaan ruveta tuumasta toimeen, sitä aina yllättää itsensä miten nopeasti kaikki hoituu kun vaan alottaa. Ja on niin kivaa ihailla omia käden jälkiään!

      Poista
  2. Kivan näköisiä! Olis kiva nähdä välivaihteita! Tuunaaminen on opiskelijabudjetille aina sopivaa touhua! :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pistetään tulemaan. Joo kyllä ehdottomasti, tää koko blogi on yhtä opiskelijabudjettia ;)

      Poista
    2. Toinen opiskelija seuraa sitten innolla ;>

      Poista
  3. Itse olen saanut solmuvärjäyksestä melkein traumoja, kiitos tädin, jonka työhön kuuluu kaikenlaiset käsityöt ja yhtenä projektina sitten solmuvärjäsi vähän kaiken eteen tulevan :D Mutta liukuvärjätty on vallan upea! Olen pitempään jo harkinnut tekeväni jotain sohvatyynyille, ja tuota voisikin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah aika monella tuntuu olevan sama juttu kun ysärillä oli tämä sama batiikkivillitys :D Pistä ihmeessä kokeiluun, oli tosi helppo juttu :) Laitan pian ohjetta.

      Poista
  4. Love these! I have done these before but the dye went really blue. Love the colour of your ones.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Deborah! This colour happened to be perfect, I had a good luck :)

      Poista
  5. Joo, ohjeita vaan tulemaan! Itse oon kans pitkään miettiny liukuvärjättyjä tyynynpäällisiä (tosin haaveilen keltaisesta), mut nää on töpänny siihen, etten osaa liukuvärjätä :o Solmuvärjäystäkin on tullu harrastettua viimeks alakoulussa, joten sekään ei oo mitenkää freesimpänä mielessä.

    // Sun Cool'n bored -blogis oli Aussie Blog Awardseissa ehdolla, äänestin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistetään ohjetta tulemaan siis! :)Liukuvärjääminen on kyllä ihan superhelppoa, ja sen voi toteuttaa myös kloriitilla (tsekkaa blogi Minna K). Mutta pian kyllä sun muisti virkistyy kun pistän vähän kuvia tulemaan.

      Ja joo, siellähän se mun blogi komeilee kahdessa eri kategoriassa! Kiitos vaan kovasti :) <3

      Poista
  6. Kauniita ja rauhallisen oloisia tyynyjä! Noitahan voisit tehdä enemmänkin ja vaikka eri värisinä,-------> myyntiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee en mä jaksa varmaankaan myyntiin tehdä kun jokainen voi niin helposti ite toteuttaa :) Näissä on kyllä tosiaankin rauhallinen värimaailma.

      Poista
  7. Ihania! Laita ihmeessä ohjetta. Liukuvärjäys on siintänyt itselläkin mielessä mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Jään odottelemaan siis. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Laitetaan ohjetta tulemaan, aika moni on kannattanut sitä ideaa.

      Poista
  8. upeita :> juu löytyy kiinnostusta, haluun itekkin kyl tehä!!

    VastaaPoista
  9. Niistä tuli hienot! Liukuvärjäyksestä ehdottomasti ohjetta!

    VastaaPoista
  10. ohjeita! :) hauskat tuli tyynyistä (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ohjetta on niin paljon pyydetty että kyllä se tulee! :)

      Poista
  11. Vautsi! Tosta teidän uudesta kodista tulee kyllä varmasti ihana!

    VastaaPoista
  12. Kaunis lopputulos! Ohjeita otan vastaan myös mielelläni! /Bianca**

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän. Pistetään jotain vinkkiä tänne tulemaan :)

      Poista
  13. Linkkivinkki: http://www.kokou.fi

    VastaaPoista
  14. batiikit on upeat, pelkästä liukuväristä en niinkää tykkää. ois kyllä ollut tosiaan kiva jos valkeat kohdat ois pysyneet ihan valkeina, mutta aika onnistunut tuunaus kummiskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, olis kyllä ollut kiva jos valkoiset osat olisivat pysyneet valkoisina, mutta onneksi noi on ihan kivat noinkin :) Liukuvärjäys on ihan kiva, mut tykkään itekin noista batiikeista vähän enemmän kun niissä on tapahtumaa.

      Poista
  15. Hienot! Mutta mulla tulee batiikista mieleen kun tein itse joskus nuorempana kotiin kaikki tyynynpäällisiä batiikkivärjäyksellä :D hurr, sain niistä tarpeekseni. Ite tein liukuvärjätyt tyynyt tossa taannoin kloridilla värikkäisiin tyynyihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Minna! :) Ei vitsi meillä menee kyllä ihan samaa rataa tuunailuajatukset! Ne betoniset kynttilänjalat ja sit nää tyynyt, hihii mitähän seuraavaks? Hauskaa että oot kokeillu eri tekniikaa, voin itekin linkittää sun postaukseen kun teen ohjeen tosta värjäämisestä tänne :)

      Poista
  16. Todellakin postaus liukuvärjäyksen vaiheista! Noi on iha mielettömän hienot ja toi valkonen vetskari kiva, onnistuiskohan mullakin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postaus on jo tilattu ja tulossa! ;---) Hei kiitos paljon kehusta, kyllä mä uskon että sullakin onnistuis jos et liikaa mieti että millanen sen lopputuloksen pitäis olla tarkalleen :)

      Poista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall