Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KOTI ETENEE


Kuten  viimeksi mainitsinkin, niin täällä on tapahtunut edistystä oikein isolla kädellä. Melkein kaikki tavarat on jo purettu, enää muutama pahvilaatikko lojuu olohuoneen nurkassa. Ne saavat vielä odottaa sen aikaa kun saan muutaman projektin tehtyä. Eteiseen tiensä löysi juliste kadulta, ja teollisen tyylinen valaisin roikkuu katossa valaisemassa. Peilikin saatiin jo eteisen seinälle, mutta naulakkoa vielä odottelemme. Lattialla on se Granitin harmaa räsymatto.


Olohuoneeseen saatiin lamppurykelmä paikoilleen keskiviikkona. Laitoin kolme Ikean riisipaperivarjostinta yhteen nippuun Clas Ohlsonin johdoilla, ja mukavan ilmava valaisin oli syntynyt. Näin tämäntyyppisen ratkaisun pari vuotta sitten Berliinissä eräässä kahvilassa, ja siitä lähtien se on pyörinyt mielessäni. Piti siis päästä kokeilemaan, ja kyllä tuo on mielestäni ihan kiva, ja edullinenkin. Olisin kyllä mieluummin halunnut yhdistää eri kokoisia palloja, mutta Ikeassa oli vain tuota yhtä kokoa harmikseni. Ja tykkään noista Ikean paperivalaisinten ristiin menevistä tukirangoista.



Olkkarissa muutenkin tavarat ovat löytäneet paikkansa, mutta tuosta tulee vielä aika eri näköinen kunhan saan arkun maalattua, sohvaan uuden päällisen, Kartellin Bourgien myytyä tai vaihdettua ja maton lattialle. Työpistekin sijaitsee olohuoneessa, mutta siitä en laita vielä mitään kuvia koska se on ihan kauhea tällä hetkellä heh.



Arkku on suvussamme kulkenut perintökalleus, joka on toiminut äitini isoisän matka-arkkuna kun hän matkusti sotalapseksi Ruotsiin. Äitini pelasti arkun sukulaistädin heitettyä sen parvekkeelta alas, ja repi arkun päältä harsokankaan ja petsasi sen tummanruskeaksi. Se on ollut minulla aiemminkin parissa kämpässä, mutta välissä se oli taas vanhemmillani. Nyt arkku pääsee meidän sohvapöydäksi, mutta pienen muodonmuutoksen se tulee taas kokemaan. Olen nimittäin alkanut maalaamaan sitä kalustemaalilla valkoiseksi! Kaikki metalliosat tulevat korostumaan niin paljon paremmin valkoista vasten, ja olen varma että siitä tulee entistä hienompi.



Makuuhuoneen puolella on myös tapahtunut paljon, ja olemme saaneet vaatteet paikoilleen vihdoin ja viimein. Kolme viikkoa lähes kaikki vaatteeni olivat jätesäkeissä, ja käytin vain muutamaa vaatetta. Pikkuisen alkoi jo kyllästyttämään, ja nyt on ihanaa kun vaatteet ovat siistissä järjestyksessä ja kaikella paikkansa!


Naulakkoni pääsi sängyn viereen Markin puolelle. Ripustin siihen muutaman lempivaatteeni ja asusteita.


Vaan mitenkäs se muu vaatesäilytys sitten? Tuossa makuuhuoneen nurkassa oli aika hyvin tilaa, ja saimme myytyä vanhan vaatekaapin pois. En oikein halunnut mitään vaatekaapin möhkälettä huoneeseen, sillä tuntui että se vain pienensi tilaa ja näytti tyhmältä. Meillä on aika paljon ripustettavia vaatteita, joten suunnittelin hyvänkokoisen vaatetankojärjestelmän seinän viereen. Mietiskelin Elfa-järjestelmää ja vesiputkista itse rakentelua, mutta voiton hintansa, helppoutensa ja värinsä puolesta vei Ikean Stolmen-järjestelmä.


Viiteen metriin tankotilaa tarvittiin myös paljon henkareita, ja metsästinkin ihan tavallisia metallihenkareita vaikka mistä. Lopulta viimein tärppäsi pesulasta, josta löytyi juuri oikeanlaisia henkareita huokeaan 0,20€ kappalehintaan. Täydellistä!


Vaatetankojärjestelmä on kiinni katossa yhteensä kuudella ruuvilla, ja muuten tangot vain kiristettiin katon ja lattian väliin ja siinä se nyt pysyy tukevasti. Ei siis mitenkään liikaa reikiä vuokrakämppään, ja seinäkin säästyi täysin. Kokonaisuuteen olisi saanut ostettua vaikka mitä hyllyistä laatikoihin ja muihin härpäkkeisiin, mutta halusin pitää kokonaisuuden siistinä ja simppelinä. Ylemmät tangot ovat Markin vaatteille, ja alemmat tietysti minulle. Peilikin saatiin hyvään kohtaan vaatteiden viereen, joten siinä on nyt hyvä testailla asuja. Jotain valoa tuo nurkka nyt kyllä kaipaisi varsinkin iltaisin, pitää siihen keksiä joku ratkaisu. Nuo portaat taas päätyivät tuohon sängyn päätyyn vahingossa, ja siihen ne ovat saaneet ainakin toistaiseksi jäädä. Mattoakaan ei vielä makkarissa ole.


Makuuhuoneen oven toisella puolella nurkassa on tuo kierrätyskeskuksesta löydetty laatikosto, johon saatiin sitten muita vaatteita. Keittiössäkin on iso vaatekaappi sisäänrakennettuna, joten sinne laitettiin kaikki takit, kengät, hatut, laukut ja muut semmoiset. Eteisessä on komero eniten pidetyille ulkovaatteille ja muutamille kengille. Ainiin, ja onhan minulla makkarissa vielä muutama erillinen laatikko sukille ja laukuille yms.. Ollaan siis ilmeisen turhamaisia vaatteiden suhteen, mutta saatiin kaikki juuri ja juuri mahtumaan johonkin! Nyt sitten ei saa ostaa mitään vaatteita lisää tai pitää luopua jostain samalla. Onneksi saatiin viime viikonloppuna myytyä kirppiksellä turhia vaatteita pois aika monta säkillistä. 


Nappasin äsken kuvan tuosta kasvista, johon ilta-aurinko paistoi nätisti olohuoneen ikkunasta. Tuokin ruukku häiritsee minua, pitäisi ostaa joku kivempi ;)


Tässä vähän vilahtaa työpöydän jalka, jonka viereen asetin nätin roskiksen. Kyllä tuostakin vielä kiva tulee, mutta mun täytyy tehdä uusi pöytälevy ja saman sarjan avohyllyyn hyllylevyt uusiksi. Mutta palaan siihen projektiin myöhemmin.


Keittiöön ostettiin Ikeareissulta uusi metallitynnyri Lulun ruokia varten. Paperiroskatelineen meinaan hiekkapuhaltaa, sillä en tykkää tuosta pinkistä väristä enää. Meillä on myös yksi pinkki metallikaappi, jolle pitäisi tehdä sama homma, mutta se on vähän vaikeampi kun se on niin iso enkä oikein tiedä missä sen tekisi. Pitänee kontaktoida koulun toista pistettä, jossa on isommat metallipajamestat. Keittiön avohyllykin on vielä etsinnässä. Hommaa tässä siis vielä riittää, mutta kyllä tämä pikkuhiljaa alkaa kodilta jo näyttämään! :) Mitäs tykkäät?

65 kommenttia

  1. Tuo vaatetankojuttu on todella ihanan näköinen, haluan kyllä itsekkin tuollaisen sitten kun omaan asuntoon joskus pääsen muuttamaan :3

    Todella hyvältä ja kauniilta näyttää koko teidän asunto (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä ensin mietin ihan perus vaaterekkiä, mutta se ei olisi millään riittänyt! Suosittelen kyllä tämmöistä ratkaisua jos löytyy paljon ripustettavaa :--) Kiitos, täällä on mukavan valoisaa tosiaankin.

      Poista
  2. Apua ihana toi vaatehöskä! Oot niin suuri inspiraatio <3

    VastaaPoista
  3. Tykkään tykkään, erittäin paljon! Sie osaat sisustaa ;--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Joo kyllä musta tuntuu että sisustaminen on se juttu jota osaan tehdä :---))

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Liisa :) Tosin tämä on vielä hieman kesken vielä...

      Poista
  5. ihana! oon ihan intona täällä ootellu kotipostauksia... nuo vaatesysteemit varsinkin on mahtavia :)

    VastaaPoista
  6. ihana ihana iiiiihaaanaaa !!! en malta oottaa et pääsen näkemään livenä :---)

    VastaaPoista
  7. Toi vaatesäilytysjärjestelmä on niin täydellinen! Voin vaan kuvitella miten ihanaa on aamuisin siinä pyöriä peilin edessä ja katella mitkä vaatteet ois kivat tänään... Ja tiiän niin miten rasittavaa tuo jätesäkkielämä on! Meiän piti myös elää muutama viikko ilman vaatekaappeja ennen kuin Ikeassa alkoi vaatekaappiviikot. Ja tuollanen kaks metrii levee ja 60cm syvä, melkein kattoon asti ulottuva kaapisto kyllä pienentää tilaa tosi paljon, se on harmi :/

    Näitä muutoksia on kyllä tosi kiva seurailla. Innolla aina odottelen uusia postauksia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on kyllä mukavaa et näkee melkeen kerralla kaiken, vaan muutama juttu on laatikoissa kun käytän niin paljon mekkoja :) Huh onneks ollaan nyt molemmat päästy jo jätesäkkivaiheen ohi :D Mutta vaatekaapeissa on tietysti se hyvä puoli että sinne voi laittaa kaiken piiloon ja sulkea ovet. Nyt on aikamoinen väripläjäys tuossa silmien edessä suoraan..!

      Poista
  8. Siis noista muotoontaitetuista rautalangoista 0,20€ kappaleelta? Sittenhän minä tein oikein arvolöydön kierrätyskeskuksen "SAA OTTAA"-laatikosta, melkein samanmoinen nippu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halpoja olivat mun mielestä, ja kaikki vielä upouusia ;) Mutta hyvä löytö sullakin!

      Poista
  9. Kivalta näyttää jo! Ja hyvä idea tuo vaatesäilytys. Meilläkin on tarkoitus keksiä uusi systeemi tangossa roikkuville vaatteille ja tuosta voisi ottaa vähän ideaa... tosin ihan yhtä isoa ei tarvita, mutta ideana vallan passeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Niin no tuostahan voisi tehdä vaikka puolet pienemmän. :)

      Poista
  10. Hyvältä näyttää ja kuulostaa!

    VastaaPoista
  11. Äh! Näyttää niiiiin ihanalta jo nyt! Kateeks käy :--) Muisk!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Pajunen! :) Kiva ku kävitte, mahtu hyvin riehumaan tyttöjen kesken :D

      Poista
  12. hienoa tulee, erityisesti tykkään tosta vaatetankotsydeemistä!
    myöskin toi sun neonlaukku on upea, vaikkei ihan pääaihe tässä postauksessa tainnu ollakkaan.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha se kyllä osaa viedä hyvin huomion! :D Vaatesysteemiin oon kyllä itekin tyytyväinen, mukavan simppeli ratkaisu.

      Poista
  13. ihan hieno toi lamppurykelmä mutta oothan varma ettei hehkulamput niiden sisällä roiku liian lähellä paperiosaa? mulle tuli heti paloturvallisuus mieleen.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täytyy sanoa että kyllä muotoilijana tulee aika paljon käytännöllisyyttä ajateltua ;) eli joo se on ihan kunnossa

      Poista
  14. Näyttää niin kivalta! Meillä on vaatteet ovien takana, mutta justiin samalla lailla - mulla alla ja Danielilla toisessa kerroksessa. Järjestely toimii oikein hyvin. Nuo metallihenkarit ei olis ollenkaan huonot! Meillon nyt Ikean puiset ja viehän ne aika paljon turhaa tilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh meil on kaikissa kaapeissaki samalla tyylillä jaettu hyllyt! Toimii hyvin :) Markin ei tarvii kumarrella eikä mun tarvii kurkotella. Ja suosittelen kyl vaihtamaan kapeampiin henkareihin, ne puiset vie hirveesti turhaa tilaa tosiaankin. Meil on kans niitä puisia siel keittiön kaapissa ulkovaatteille, ne kestää hyvin takkien painoa.

      Poista
  15. Astikasta, hienoja ratkaisuja ja mukavan valoisaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! :) Valoisuus on kyllä tärkeää, huoneisto kun menee läpi talon niin saadaan koko päivän valoa jostain suunnasta sisään.

      Poista
  16. Fantastinen koti! Ei yhtään minun näköinen, mutta sun näköinen kylläkin! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mäkin usein ihailen muiden koteja, vaikka olisivatkin ihan erilaisia kuin omani :)

      Poista
  17. Ihanan näköistä on teillä kyllä. :)

    Saako udella mistä pesulasta löysit noita henkareita ihan myynnissä oleviksi asti? Olen itse metsästellyt satunnaisista paikoista noita pesulahenkareita mutta saisi minun puolestani seuraavaksi löytyä vaikka isompikin nippu kertaheitolla yksittäisten sijaan. Hintakin kuulostaa oikein kohtuulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Paremmaksi tää vielä muuttuu.. :) Vallilassa semmonen pesula ku Pesuheikki, sinne soitin ekana ja heti tärppäs. Oli todellakin kohtuullinen hinta mun mielestä!

      Poista
  18. Vastaukset
    1. Nelli kiitos :) Ootahan vaan kun saadaan jotain seinillekin ja olkkari valmiiks =)

      Poista
  19. Todella kodikkaan näköistä jo nyt. Tuosta arkusta tulee mahtava valkoisena. :)
    Pikku hiljaa, homma kerrallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän =) Joo mä luulen kans et arkku pääsee ihan erilailla oikeuksiinsa. Haluis vaan saada kaiken heti! :D

      Poista
  20. tosi kivan näkönen kämppä paitsi toi riisipaperivarjostin juttu näyttäis olevan vähän hölmön alhaalla :--D tai ehkä se vaan kuvassa näyttää siltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) No mä halusin sen laittaa melko alas, se on se juttu!

      Poista
  21. Teil on kyl niin dreamhome! Etenkin toi vaatesäilytysjärjestemä on kyl tosi fiksu ja näyttääki kivalta, pitää ehkä miettiä jos vois saman kopioida meillekin tänne...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tää kyl, just semmonen mistä on unelmoinu pidempään :) <3 Toi järjestelmä oli kyl aika hyvä löytö!

      Poista
  22. ihana koti sulla ja markilla ! :) harmittaa kun et enään toisessa blogissa enään hirveesti postaile :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Joo no ei mul oikeen enää oo sinne mitään asiaa.. Taidan kohta lopettaa sen :--)

      Poista
    2. Ois kyllä kiva vielä katella sun veikeitä asuvalintoja ja muitakin kuviasi jatkossakin toisen blogin puolella :) Mutta tämä uusikin on aivan mainio ja antaa ihanaa inspiraatiota!

      Poista
  23. Aijaijai kun näyttää kivalta! Mulle tulee myös vastaavanlainen vaatesäilytysratkaisu sitten tulevaisuudessa, kun saan kunnon vaatehuoneen :) Myös pesulahenkareita oon keräillyt yksi kerrallaan, ei oo tullu mieleen, että tosiaan niitähän voi kenties ihan ostaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Ooh kunnon vaatehuone, sellanen olis kyl ihan unelma. Toi on kyl muunneltavuudessaan kätevä. Haha oot käyny pesettää jotain toppia että saisit henkarin messiin ;D (No ei) Mä ihan kysyin ja kyllä ne suostu myymään niitä ihan ison nivaskan! :)

      Poista
  24. Aika kivan näköistä tosiaan! Hyvällä maulla tehty kokonaisuus. Mieltäni jäi kuitenkin kaihertamaan tämä ostamisen into. Miksi kaiken pitää tapahtua nopeasti ostamalla uutta.. Entä jos rauhassa keräisi vanhaa tavaraa eikä antaisi yhden kukkaruukun häiritä.. Ehkäpä ne kolme erikokoista riisipaperivalaisintakin olisivat löytyneet ajallaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nojaa mun mielestä on ihan normaalia että haluaa ostaa lampun pian jotta saisi valoa :) Huomasitko muita postauksia täällä blogissa ollenkaan? Suurin osa meidän kodissa on vanhaa / vanhana ostettua ja lähinnä tuunaan tavaroita ja ostan mahd paljon käytettyä / halpaa. Joten itse kyllä hieman ihmettelen miten voit tarttua noin pieneen juttuun kun tämä blogi kuitenkin aika paljon keskittyy muuhun kuin uuden ostamiseen. Yleensäkin muuton yhteydessä on ihan normaalia ostaa jotain tarpeellista.

      Poista
  25. I love your photos and how your home is looking.
    X

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Mariela! :) This home is not ready quite yet, all the walls are empty and living room will change also quite a lot! So I hope you'll be back here later :)

      Poista
  26. Upeen näköstä! Sun sisustusmaku kolahtaa muhun kyllä niin täysin :) Ootan innolla, mitä saat vielä aikaiseksi!

    Vaatetankojärjestelmä on tosi ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta :) Paljon juttua on vielä tulossa, nythän tää on vielä ihan alkutekijöissään! :)

      Poista
  27. Älä nyt hyvä ihminen mene maalaamaan sitä perintöarkku!!!!!! :O ootko hullu?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miksi ihmeessä en? Vastahan mun äiti sen tuollaiseksi maalasi, eri asia olis jos se puuosa olisi saanut patinoitua ammoisista ajoista asti. Mun mielestä siinä ei ole mitään erikoista jos nyt maalaan sen omaan makuun sopivaksi! Hulluksi ei nyt sentään tarvitse ruveta nimittelemään.

      Poista
  28. Olisi kiva saada tietää että mistä löydät nuin paljon hienoja kalusteita ja saatko ne suhteellisen halvalla? . Nimittäin minun kotonani on vain rumia ajan runtelemia kalusteita ja haluaisin saada uusia hienoja kalusteita joihin en kuitenkaan tuhlaisi kovin paljon vähäisistä varoistani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä kalusteita oikeastaan tarkoitat? Kaikki meidän kalusteet on tosiaankin hankittu edullisesti, paljon käytettyinä kierrätyskeskuksista, Fidasta, Huuto.netistä tai muualta. Sitten on muutamia juttuja Ikeasta, ja valaisimiin tykkään enemmän panostaa rahaa. Eli kyllä mun mielestä on ihan mahdollista saada vähällä rahalla kiva sisustus :) Ei pidä ostaa mitään mistä ei tykkää, koska kyllä käytettyinä löytää vaikka mitä kivaa. Ite tosin pidän aika paljon semmoisesta kuluneesta tyylistä ja suurin osa meidän kalusteista on aika kuluneita. Tuunaaminenkin on yksi lempijutuistani, kannattaa maalata uudelleen vanhoja kalusteita tai päällystää sohvaa uudella kankaalla niin ei tarvitse ostaa uutta!

      Poista
    2. Tarkoitan suurimmaksi osaksi huonekaluja. rumat kalusteet ovat vanhoja jotka oli aijemmin hienoja :D meijä huonekalut on lasten runtelemia :D

      Poista
    3. Oih! ihanan näköstä! Sitte kun muutan pois ois ihanaa jos sä tulisit sisustamaan sen talon! rakastan sun sisustus silmää <3 :)

      Poista
  29. Ei arkkua saa maalata!
    Kyllä puuta pitää arvostaa. Ei kaiken tarvitse valkoista olla!

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall