Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VANHA ARMEIJAN ARKISTOINTIKAAPPI


Tänään kierrätyskeskuksessa lykästi. Lähdin koulukavereiden mukaan Koivukylän kierrätyskeskukseen, jossa en ollut koskaan aiemmin käynytkään. Junalla Tikkuralasta vielä pari pysäkkiä kauemmas, vajaan kilsan seikkailu asemalta ja edessä tönötti jättimäinen kierrätyskeskus. Isojahan ne aina on, mutta ajattelin että tuolta täytyy löytyä jotain mehukasta koska paikka on sen verran syrjässä. Kiersin huonekaluostaston ja astiat läpi, mutta ulkoa sieltä romupuolelta tuli vastaan se paras löytö. Armeijan vanha arkistointikaappi. Joskus valkoiseksi maalattu, nyt maalikerros jo kauniisti kulunut. Ja arvatkaa vaan paljonko tälle löydölle oli pistetty hintaa?


20€.

Lievästi sanottuna innostuin! Olen yleensä vain unelmoinut tämmöisistä löydöistä, aina jossain lehdissä lukee kuinka tyypit on löytäny roskalavoilta design-tuoleja mutta ei omalle kohdalle semmoista silti ikinä satu. Paitsi nyt! Tätä voisin jo kutsua yhtä hyväksi löydöksi, samantyyppisiä myydään jossain kaupoissa monilla sadoilla euroilla.



Olinkin tässä jo vähän etsiskellyt vetolaatikostoa makuuhuoneeseen vaatteille, ja tuonne mahtuu kyllä ihan sairaan paljon sisään koska kaapin syvyys on 60cm. Tilaa se ei kuitenkaan vie juuri ollenkaan leveytensä puolesta, joten tämähän on paljon parempi kuin joku tavallinen leveä vaatelaatikosto. Nyt meillä alkaa sitten olemaan aika hyvin makkari edustettuna ruosteisilla metallihuonekaluilla, vaan mikäs sen parempi! Jouduin sitten soittamaan iskän apuun, jotta saisin kaapin kotiin kuljetettua. Sinne me se kannettiin Vallilaan uuteen kämppään odottamaan. Kämpillä alkaa näyttämään jo melkein valmiilta seinien osalta, huomenna pitäisi tulla valmista!


Kuvailin myös siinä kyytiä odotellessani muita huomionarvoisia juttuja. Tämä puinen kaappi oli muistaakseni 20€ tai 50€.


Vanha kahvimylly ja samovaari.


Nahkapaloista koottu palli.


Ikean PS-sarjan metallinen tv-taso, jota olen itsekin joskus miettinyt ja kierrätyskeskuksista metsästänyt. Tuolla oli hintaa 50€, mutta meillä on jo betoninen tv-taso joten ei tarvita tuota.


Ja marmorinen pannunalunen. Noita marmorisia juttuja bongaa kyllä tosi paljon kirppiksiltä, kannattaa käydä kattelemassa jos marmorivillitys on iskenyt sinuun. Käytkö muuten paljon kierrätyskeskuksissa/kirpputoreilla kiertelemässä? Itse käyn aina silloin tällöin kun on aikaa. Usein saa lähteä tyhjin käsin, mutta joskus tulee sitten tehtyä hyviä löytöjä kuten tänään :)

Today I found this old military archive cabin from recycling center. It cost only 20€ and I truly consider this an amazing discovery! My plan is to put it in our new bedroom and store clothes inside it. Those kind of industrial cabins are usually even hundreds of euros, so I feel very lucky to find this one. I also took pictures of some other interesting stuff, but I only bought the first one.

26 kommenttia

  1. Mahtava löytö!

    Ostin viime kirpparireissulla just tuommoisen marmorisen alustan. Sen mukana tuli marmorisia kynttilänjalkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Joo mä näinkin sun blogista, kirppiksiltä tosiaan löytää niitä nyt tosi hyvin =)

      Poista
  2. Se on nyt selvä. Mä muutan teille!

    VastaaPoista
  3. Ai jai mikä kierrätyskeskus! Mikä löytö! Ja ton pallin olisin ostanut ihan takuulla kans

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa mä niin mietin sua ton pallin kanssa, ihan ku teille tehty. Olisin ite ottanu mukaan jos se olis ollu valkonen ja marokkotyylisempi ;)

      Poista
  4. Oho, tuo kiekkari on vissiin sit jo nostanut tasoaan! Kävin siellä kerran viime kesänä mut se oli aika tyhjillään, vaikka tilaa ois ollut. Pitää ilmiselvästi mennä uudestaan :-) Tosi hienon löydön oot kyllä tehnyt. Tollasta pyöreää pallia oon koittanut vähän katella, siihen olis kiva virkata itse joku ihanan värinen päällinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis siellä oli tosi paljon kamaa, kannattaa käydä kattomassa! Mä meen kyllä ehdottomasti uudestaankin nyt kun tiedän ton paikan :)

      Poista
  5. Hei kiinnostaisiko sun vinkata hyviä kirppareita sielt hesan suunnalta? Mitä enemmän suht samalta suunnalta ni helpottaisi kun en hesassa asu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm no mä voisin vinkata sun vilkasemaan No home without you -blogia, jossa oli just vähän aikaa sitten postaus kirppiksistä, kannattaa sieltä kattoa! Ja varsinkin ton postauksen kommenttiboksi jonne jengi on vinkkaillu :)

      http://nohomewithoutyou.blogspot.fi/2013/02/flea-markets-in-helsinki-area.html

      Poista
    2. Ok kiitos paljon! :) Ollaan kohta tulossa hesaa pyöriskelee ni kiva jos jollain on jotain ehdotuksia valmiina :)

      Poista
  6. voi eiiiiii oon niin katkera tosta kaapista!!! itse ostin joskus joulukuussa neljä mustaa metallista ruokapöydän tuolia kierrätyskeskuksesta 5€/kpl ja sit myöhemmin selvisi et ne oli calligarisin tuoleja eli italialaista designia ja oletettavasti tosi hyvälaatuisia. se kyllä ilahdutti :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei saa olla katkera jos itekin on tehny noin hyviä löytöjä! :D

      Poista
  7. Ei oo todellista! Käyn Koiviksessa moikkaa vanhuksia aika usein ja pyörähdän aina myös tuolla kierrarissa, mutten oo vielä koskaan löytänyt sieltä mitään :D En ees tiennyt mistään romupuolesta? Ihan uskomaton löytö kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai käyt vai! Joo siis siinä kassojen vieressä on ovi ulos (vessanpönttöjen vieressä) jossa on se romupuoli, siellä oli kaikkee siistii :) Joskus kyl sattuu sopivasti kohdalle, oon kyllä ikionnellinen tästä löydöstä <3

      Poista
  8. Käyn tosi paljon kirppareilla ja löydänkin usein kaikenlaista. Huonekaluja en oikeen voi ostella ku asustelen vielä porukoilla. Mut vitsit mikä löytö! Kävin tuolla kierrarissa vähä aika sitte löysin pari super siistiä juttua. Pitänee käydä visiitillä lähiaikoina uusiks. En tiiä miks mua tommoset ihme marmori asiat houkuttelee ihan törkeesti... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on hirveen moni kaluste ostettu käytettynä, kannatan kyl todellakin kierrätettynä ostamista! :) Tiedätpähän ainaki sitten pois kotoa muuttaessa että mistä lähet ettimään.

      Poista
  9. Ou, ihana/mahtava/tajuton löytö!!! :D
    Ja kiitti vinkistä, pakko mennä koluamaan tuokin paikka tässä joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö, ihan mieletön! Kannattaa kyl todellakin käydä, siellä oli ihan sairaan paljon tavaraa :)

      Poista
  10. Kierrätyskeskus on loistopaikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! Harvoin tekee löytöjä, mutta nyt kyllä palkitsi monen turhan kerran edestä :)

      Poista
  11. Oot ollu mun vakkarikeskuksessa! Käyn tuolla ehkä noin kerran kuussa. :D Todella makea löytö! Mulla kerkes mennä jo marmorikuume ohi. Kattelin paria kupposta oman aikansa ja pistin kiertoon. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, hauskaa! Munki pitää kyllä useemmin alkaa tuolla käymään, hyvä paikka. Hehe muhun ei oo marmorikuume oikeen iskenykään.. Sä olit pikanen :D

      Poista
  12. Hahaa, noita "pannunalusia" myytiin 90-luvulla tv-shopissa mikrossa käytettäviksi paistokiviksi, joilla voi paistaa mm. kananmunia käyttämättä hellaa! Retro!!

    VastaaPoista

© RAW DESIGN BLOG
Maira Gall